qjinicms

Nosara Teahouse / LOOP Design Studio

first_imgManufacturers: AutoDesk, Lumion, Acualogica, Adobe, Bella Vida, Biotile, Canet, Helvex, Keith & Ramirez, MAD Living, NAAS Interior Culture, Panelco, Procreate, Swissol, Trimble Nosara Teahouse / LOOP Design Studio Costa Rica Lead Architect: “COPY” CopyAbout this officeLOOP Design StudioOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookCosta RicaPublished on March 16, 2021Cite: “Nosara Teahouse / LOOP Design Studio” [Nosara Teahouse / LOOP Design Studio] 15 Mar 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958451/nosara-teahouse-loop-design-studio Clipboard Marcos Villegas, Mario Zamora “COPY” CopyHouses•Costa Rica ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958451/nosara-teahouse-loop-design-studio Clipboard Save this picture!© Andrés García Lachner+ 50Curated by Clara Ott Sharecenter_img Nosara Teahouse / LOOP Design StudioSave this projectSaveNosara Teahouse / LOOP Design Studio 2021 Year:  Area:  214 m² Year Completion year of this architecture project Projects Design Team:Jose Flores, Oscar Navarro, María José PicadoEngineering:Atelier Ingeniería, MEPSALandscaping:VidaConsulting:onsostCollaborators:MAD Living, fluctuum acústica, NAAS Interior Culture, Sphera sustainability consultingCountry:Costa RicaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Andrés García LachnerRecommended ProductsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. Teahouse is a project located in Playa Guiones de Nosara, just 200 meters from the Pacific Ocean. Being in front of the sea is already a challenge in terms of materials and their maintenance, especially in the Costa Rican tropics of the intense sun or extreme rains, especially due to the speed with which the materials begin to disintegrate and this is exactly what the client devised for his home: “a house that is truly itself in ten years and not today”, that is, Patina.Save this picture!© Andrés García LachnerSave this picture!SettingSave this picture!© Andrés García LachnerThe sculpted stone that scallops, the thin wood that lightens, the natural thatch that rots, the black steel that stains; the house ages with the terrain and mutates during the seasons with the giant Pochote tree that embraces the project. In this way, the house and the land have only characteristics of their own nature. The spaces are divided into an almost monolithic horizontal plane of concrete with high and thick walls that isolate sound and heat, floating from the ground in anticipation of floods, and a covering of thatch and wood both embody detail and invite us to look up, imitating the gesture we make in cathedrals and study the ceiling. The steel draws portals inside the house that indicate the transition between spaces and activities.Save this picture!© Andrés García LachnerSave this picture!PlanSave this picture!© Andrés García LachnerSave this picture!© Andrés García LachnerTeahouse is a house product of minimalist and practical principles of the client, among them the Pareto principle or the 80/20 rule in which it was decided to invest the highest concentration of area in an open and multifunctional ranch that would be used 80% of the time, free to read, cook, practice yoga or have dinner with friends. The roof hides a panel of high thermal resistance and the absence of enclosures opens the view to the trees and the breeze coming from the coast to achieve a space of well-being and comfort.Save this picture!© Andrés García LachnerSave this picture!MaterialitySave this picture!© Andrés García LachnerOn the other hand, the remaining 20% ​​of the area is dedicated to the privacy of the “tea houses” or rooms, from which the project gets its name. The 4 by 4 m bedrooms are based on traditional Japanese tatami mats and become a bunker-refuge when required to provide privacy from the public-most area of ​​the house. The absence of traditional furniture implies an echo and internal sound bounce, therefore, sound damping efforts were made, and both the sliding windows and the ceiling address this issue. The openings of the wooden panels were designed and cut in a CNC router, hiding behind them an invisible panel of acoustic insulation.Save this picture!© Andrés García LachnerSave this picture!AxonometricSave this picture!© Andrés García LachnerSave this picture!© Andrés García LachnerSave this picture!© Andrés García LachnerAlso under the influence of Japanese houses, the distribution of the house focuses on taking advantage of the boundaries and in this way generating a courtyard-home. There is future planning to modulate more “teahouses” and close the courtyard in its entirety. The spaces are aimed at its interior in search of serenity.Save this picture!© Andrés García LachnerTeahouse is not yet finished, possibly in ten years.Save this picture!© Andrés García LachnerProject gallerySee allShow lessThe Lodsi Community Project for Forest Essentials / MorphogenesisSelected ProjectsCanada F1 Grand Prix New Paddock / FABGSelected Projects Share Architects: LOOP Design Studio Area Area of this architecture project ArchDaily Manufacturers Brands with products used in this architecture project Houseslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *