ptiyxvic

U House / URAStudio

first_img Year:  Projects “COPY” CopyHouses•Ula, Turkey 2020 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/952628/u-house-urastudio Clipboard U House / URAStudio U House / URAStudioSave this projectSaveU House / URAStudio “COPY” Photographs Architects: URAStudio Area Area of this architecture project Save this picture!© İbrahim Özbunar+ 23Curated by Hana Abdel Share Houses Area:  160 m² Year Completion year of this architecture project Turkey ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/952628/u-house-urastudio Clipboard Photographs:  İbrahim ÖzbunarArchitect In Charge:URAStudioDesign Team:Emir Uras, Cenk Toyhan, Selim Atalar, Handan Yalkı, Liora Danon, Ayşenur KaraaslanStructural:AdımMechanical:Venta + Alfa MühElectrical:Prota MühContractor:Evv YapıLandscape:Labofem + IlgınCity:UlaCountry:TurkeyMore SpecsLess SpecsSave this picture!© İbrahim ÖzbunarRecommended ProductsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusDoorspanoramah!®ah! PivotDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcText description provided by the architects. U house consists of two turned over concrete shells that create a multiple array of spaces. The larger shell contains the main living area, kitchen and a mezzanine work space. That smaller shell consists of two identical bedrooms with en-suite bathrooms.Save this picture!© İbrahim ÖzbunarSave this picture!Section 01The central connecting space opens to both front and back of the house to create a multifunctional covered courtyard with an open counter bar. The lager volume counter-levers over the country plain, lightening the concrete mass. The crafted proportions of the building create a sensitive, almost sacred relationship with the human scale.Save this picture!© İbrahim Özbunar3 materials are used in the composition, concrete, local conglomerate stone and oak. The broken layout of the building mirrors and pays respect to the traditional vernacular structures of the region. Save this picture!© İbrahim ÖzbunarSave this picture!Elevation 03Save this picture!© İbrahim ÖzbunarThe building mainly uses natural airflow for ventilation, a hybrid solar system for electricity and natural water from an artesian well. One could perhaps say it’s a contemporary, vernacular, holistic, home, office  solution for the living space of our times.Save this picture!© İbrahim ÖzbunarProject gallerySee allShow lessThe Flax Mill House / T.A.P.Selected ProjectsHouse at Otago Bay / Topology StudioSelected Projects Share CopyAbout this officeURAStudioOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookUlaTurkeyPublished on December 04, 2020Cite: “U House / URAStudio” 03 Dec 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *