bpqcvgee

Bergeyre House / AJILE architects

first_imgPhotographs:  Cecile Septet, AJILE architectes, Vanessa Bosio Manufacturers Brands with products used in this architecture project France General Contractor: Bergeyre House / AJILE architectsSave this projectSaveBergeyre House / AJILE architectsSave this picture!© Cecile Septet+ 27Curated by Paula Pintos Share Architects: AJILE architects Area Area of this architecture project ArchDaily Projects “COPY” CopyHouses•Paris, France Year:  CopyAbout this officeAJILE architectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesParisOn FacebookFrancePublished on November 16, 2020Cite: “Bergeyre House / AJILE architects” 16 Nov 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?巴黎垂直住宅Bergeyre House / AJILE architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/951410/bergeyre-house-ajile-architects Clipboardcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/951410/bergeyre-house-ajile-architects Clipboard 2020 Photographs “COPY” Manufacturers: AutoDesk, Chaos Group, Fermob, Zangra, sammode, Adobe, ENO Studio, Marketset lightning, NV Gallery Houses Bergeyre House / AJILE architects Area:  204 m² Year Completion year of this architecture project BATI98, 7 rue Nobel 75 018 Paris Engineering:5 rue Fourneaux 91 840 Soisy-sur-Ecole, AVAL consultantsFluids:WATT & Cie, 20 rue de Chaponval 95 430 Auvers sur OiseSupervising:BTP Consultants, Immeuble Central Gare, 1 Place Charles de Gaulle 78067 ST QUENTIN EN YVELINES CEDEXSoil Investigation:SAGA ingénierie, 22 rue des Carriers Italiens 91 350 GrignyTerrazzo Floor:STUDIO MINERAL, 10 rue Penthièvre 75 008 ParisSpecial Foundations:FTS bâtiment, 82 avenue Raymond Aron 91 300 MassyCity:ParisCountry:FranceMore SpecsLess SpecsSave this picture!© AJILE architectesRecommended ProductsCeramicsGrespaniaWall Tiles – Wabi SabiCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWoodEGGERLaminatesText description provided by the architects. Perched high up the Butte Bergeyre in the 19th arrondissement, this vertical house dominates Paris. Being able to build a new private home in Paris is a rare opportunity, all the more unique on this very butte, fully integrated within the Parisian cityscape. The challenge was to settle in a family with four children over seven levels, on a minimal adjoining plot only 4.80 m large. Erected on ten 18-meter-deep micropiles, this 204 square-meter house is a manifesto for vertical living in dense spaces.Save this picture!© Cecile SeptetSave this picture!Cross sectionSave this picture!© Vanessa BosioThe whole project was strategically thought of as a volume, rather than a series of floors, in constant relation with its surroundings, close or distant. The house spreads over seven open levels, stitched together by polymorphous vertical circulations. Each stage, with its specific shape, area, and use, is articulated with the next in an intricate jigsaw puzzle.Save this picture!© Cecile SeptetFramed between two adjoining houses, this dual aspect house receives light only from two north and south opposing façade. On the first three levels near the entrance, the common areas are all linked and seen as a coherent configuration. The entrance level on the ground floor gives access to the living room at garden level and to the kitchen on the second floor in a common volume, where light, air circulation between the opposing front walls, and lose thresholds, all contribute to a great spatial fluidity.Save this picture!© Vanessa BosioThe children’s bedrooms spread out over the next two levels, the third and fourth floors, interlaced together with large open landings, in direct continuation of the common areas, and each set up as a playroom, reading corner, or private living room. On the fifth floor, withdrawn from the façades and set between two opposite decks, the master bedroom is a small aerie lodge. This last level needs to be crossed to reach the rooftop terrace via an outdoor staircase, with an all-around view. Generously planted, the house’s crowning room towers over Paris. Comfort in this house relies on the highly valued variations of light in the surroundings, but also from the very building system and its excellent inertia.Save this picture!© Cecile SeptetBuilt in isolated wood bricks, the house requires little heating in winter and has a substantial cooling capacity, ideal for summer. This combines with natural ventilation, directly from one façade to the other, as all north and south oriented bay windows boast different opening systems and rhythms. Such variety enables for a great diversity of drafts between each level. The building system also absorbs sound and no resonance or echo comes to bother this lively house.Save this picture!© Cecile SeptetDuring the COVID-period, the Maison Bergeyre makes all the more sense, conceived with foresight for a successful quarantine in a city like Paris, a testament to the necessity to integrate new housing paradigms. The house offers a calm temporality, where moving or still bodies can live in a changing space unconstrained from its four walls. This home is all about infinity.Save this picture!© Cecile SeptetProject gallerySee allShow lessWispe Brewery Amsterdam / Buro NordSelected ProjectsMaking Plans with Sumayya Vally and Charles HollandLecture Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *