rnvbcjkc

Ca’ Giovanni House / EV+A Lab Atelier d’architettura

first_imgArchDaily Year:  Area:  80 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/944594/ca-giovanni-house-ev-plus-a-lab-atelier-darchitettura Clipboard Photographs Ca’ Giovanni House / EV+A Lab Atelier d’architetturaSave this projectSaveCa’ Giovanni House / EV+A Lab Atelier d’architettura “COPY” Ca’ Giovanni House / EV+A Lab Atelier d’architettura CopyAbout this officeEV+A Lab Atelier d’architetturaOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookPiatedaItalyPublished on July 31, 2020Cite: “Ca’ Giovanni House / EV+A Lab Atelier d’architettura” 31 Jul 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?意大利旧屋更新Ca’ Giovanni / EV+A Lab Atelier d’architettura是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Marcello MarianaSave this picture!© Marcello MarianaRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® CanalsWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. In this project, I had to deal with a pre-existent cattle shed/warehouse/barn from the early ‘900. Past generations built this building with sacrifices for the sustenance of their family, so to me, it was necessary to take this into account, preserving as much as possible both from the point of view of materials and form. I believe that in the historical moment we are experiencing there is a need to revive buildings like this, to renew their history, to give back “life” to the materials of the past. On the external façades, the plaster was kept as it was, while inside it was completely removed from the walls, bringing back to light the original stone. About the roof, both the supporting structure and the chestnut wood paneling and the covering layer in rusty corrugated sheet, have been maintained through recovery and restoration.Save this picture!© Marcello MarianaAll the openings have been respected by inserting wooden frames. The floor was made of concrete without any covering in order to re-propose the typical floors of the houses of the past. As for the lighting system, the same was done simply using simple cables to which the lights switches were connected. On the ground floor, in the portion of the building used as a stable for the animals, a tavern was built while the warehouse was transformed into a studio. On the first floor, in the original hayloft, a kitchen and a living room have been created, while the bedroom and the bathroom have been made into the old storage room. As in other projects, I gave room to the artisan’s work, which I consider fundamental to the growth and development of traditions.Save this picture!© Marcello MarianaSave this picture!First floor planSave this picture!© Marcello MarianaI have therefore designed a large part of the furnishings, making them custom made: both the kitchen block and the fireplace were made of painted iron. The kitchen block was then completed with carpentry works (drawers and doors); also the bolts of the entrance doors have been commissioned to a skilled and expert locksmith. I describe this project as recovery because part of the furnishings (chairs, armchairs, wardrobes, chandeliers) have been “saved” from destruction, restored, and re-used.Save this picture!© Marcello MarianaProject gallerySee allShow lessThe Future of Universities, Offices and Cities: Highlights From Digital Futures 2020ArticlesDomino Park Turns 2: A Look Back on New York City’s Game-Changing Development SiteArticles Share CopyHouses•Piateda, Italy Houses Save this picture!© Marcello Mariana+ 29Curated by Paula Pintos Share Projects “COPY” 2018 Italy ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/944594/ca-giovanni-house-ev-plus-a-lab-atelier-darchitettura Clipboard Architects: EV+A Lab Atelier d’architettura Area Area of this architecture projectlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *