ptiyxvic

Huguet Apartment / TEd’A arquitectes

first_img Photographs Architects: TEd’A arquitectes Area Area of this architecture project CopyAbout this officeTEd’A arquitectesOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationBarcelonaSpainPublished on September 19, 2018Cite: “Huguet Apartment / TEd’A arquitectes” [Piso Huguet / TEd’A arquitectes] 19 Sep 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  Save this picture!© José Hevia+ 39Curated by Danae Santibañez Share “COPY” Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/899959/huguet-apartment-teda-arquitectes Clipboard Houses CopyHouses, Renovation•Barcelona, Spain Huguet Apartment / TEd’A arquitectesSave this projectSaveHuguet Apartment / TEd’A arquitectes “COPY” Spain 2017 ArchDaily Photographer:  José HeviaCollaborators:Toni Ramis, Tomeu MateuRigger:David SerranoPromotor:Laia HerreraAuthor Architectes:Irene Pérez, Jaume MayolCity:BarcelonaCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© José HeviaRecommended ProductsWoodBruagBalcony BalustradesLightsLonghiLamp – AkileleMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingLightsVibiaCeiling Lights – BIGText description provided by the architects. Value the small, the tiny, the almost imperceptible. Observe and attend to architecture closely, from very close. Pursue and be persecuted for the last detail, with no option to stop before. To reach, in certain case, to the aggregate with which the joint between two tiles will be executed, to make the project depend on it, and to know that the project depends on it.Save this picture!© José HeviaThe intervention consists of the interior refurbishment of an old flat located in the Gracia district of Barcelona.It is a passing apartment, with one façade on the street and the other on the inside of the block. The apartment is made up of three bays, two of which have a façade and the central one is completely interior.Save this picture!© José HeviaSave this picture!PlanSave this picture!© José HeviaThe project concentrates its efforts on a single strategy, consisting of opening the flat longitudinally. The whole project is condensed in a single gesture that manages to visually connect the street and the interior courtyard, bringing both opposite and, until now, distant façades closer together. A single element is at the heart of this strategy. A new wardrobe crosses the entire house from one end to the other. This new element organizes the space and physically and visually connects the entire floor from one end to the other. As a new and autonomous element, it is introduced into the house of Laia and Biel almost as a sculpture, independent and exempt from the perimeter that contains it. It is executed with a noble and warm material, that is voluntarily different from the white that characterizes the space that contains it.Save this picture!© José HeviaThe new pavement is organized as a carpet to support this new wardrobe. The history of this pavement has a memory, accepts its pre- existing conditions and proposes to transform them. The history of the new pavement could be understood as a palimpsest. There was, in a previous state, a pavement of 13x13cm clay tiles placed diagonally. Its condition was not very good, it was partially modified, there were many patches and different types of tiles, the result of overlapping alterations and modifications. We decided to replace the pavement with a new one. We opted for a hydraulic pavement manufactured by Huguet. Save this picture!© José HeviaThe new pavement has the same size, 13x13cm, like the existing one and is also laid diagonally. Its entire perimeter is taped, room by room, with special edge pieces that provide a good finish to the perimeter of the flooring. Special pieces are also made to obtain a longitudinal carpet to support the new wardrobe. But a tile floor is not just a tile floor, it’s a tile floor and the joint between them. And here the old clay tiles come back into play. Save this picture!© José HeviaThe existing tiles are cleaned and crushed to obtain an aggregate of about 5-8mm. This aggregate is used to make the joint between the new tiles. The joint is quite wide, 1cm thick, and is made with white mortar grout and reddish aggregate obtained from the clay tiles. The size of the crushed aggregate is suitable for the size of the joint. Afterwards everything is polished, tile and join.Save this picture!© José HeviaThus, the intervention, from its most general lines to the most concrete details, is able to read and understand the place where it takes place, it is able to transform and manipulate it, in order to improve it and bring it further.Save this picture!© José HeviaProject gallerySee allShow lessLecture Series: Yo ShimadaLectureTbilisi Architecture BiennialFestival Biennial Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/899959/huguet-apartment-teda-arquitectes Clipboard Area:  65 m² Year Completion year of this architecture project Huguet Apartment / TEd’A arquitecteslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *