qjinicms

Slight Slope Long House / I/O Architects

first_img 2014 Houses Bulgaria CopyAbout this officeI/O architectsOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTargovishteMies van der Rohe AwardBulgariaPublished on March 08, 2015Cite: “Slight Slope Long House / I/O Architects” 08 Mar 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MInterior Finishes at U.S. Bank StadiumPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsFiber Cements / CementsSwisspearlFiber Cement Cladding Panels in B66 Business CenterMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsSculptformClick-on Battens in WestConnex M8 JunctionPanels / Prefabricated AssembliesBruagBack-Ventilated Facades – CELLONTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea CosmosGlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Porcelain StonewareApavisaSlabs – Wild ForestBulbs / SpotsAmbiance LumiereLighting – ZetaMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  672 m² Area:  672 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Assen Emilov+ 24 Share 2014 Photographs Architects: I/O architects Area Area of this architecture project photographs:  Assen EmilovPhotographs:  Assen EmilovSave this picture!© Assen EmilovText description provided by the architects. Single family house. Large living and dining space. Home office. One master bedroom. Two guest bedrooms. Large veranda space. Three cars garage.Save this picture!Floor PlanThe topography of the park environment around the house resembles a cavea of an antic theater. The long horizontal structure is facing the favorable sun orientation and the view in slight opposition of the slope. This way entering diagonally into the house the height of the spaces changes in relation to their grade of privacy. In the opposite direction and apart from the main progression are the guest rooms over the compressed space of the entrance and the garage.Save this picture!© Assen EmilovThe internal structure corresponds to the complementary space of the stairs-like veranda facing the park as well as to the terraced yards behind the house. The monolith appearance of the stone claddedfaçades and the oversized architectural elements, from one side and the perspective corrections of the front elevation from the other, modulate in an ambiguous way the scale of the large structure.Save this picture!© Assen EmilovSustainabilityPassive sun shading in the summer. Clear glass for sun energy gain in the winter. Heat pump with ground-coupled heat exchanger for heating and cooling. Floor heating. Use of local stone. Low thermal conductivity envelope.Save this picture!© Assen EmilovProject gallerySee allShow lessArquitetas Invisíveis Presents 48 Women in Architecture: Part 1, the PioneersArticlesSegreen Business Park / Lombardini22Selected Projects Share “COPY” Slight Slope Long House / I/O Architects Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/602515/slight-slope-long-house-i-o-architects Clipboard Year:  Projects Slight Slope Long House / I/O ArchitectsSave this projectSaveSlight Slope Long House / I/O Architects ArchDaily CopyHouses•Targovishte, Bulgaria ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/602515/slight-slope-long-house-i-o-architects Clipboard “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *